619 woorden
3 minuten leestijd

Mepac laat met zijn herbruikbare bundelbanden zien dat duurzaamheid ver reikt

Mepac is een gevestigde leverancier van installatietechnische componenten. Met name de veelzijdigheid en flexibiliteit van hun producten wordt door menig installateur geroemd. Sinds kort is gebleken dat Mepac zich niet enkel op deze punten onderscheid. Met hun herbruikbare bundelbanden gooit het bedrijf ook hoge ogen onder het thema duurzaamheid. De bundelbanden zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de elektrotechnische- en technischegroothandels. In dit artikel wordt geïllustreerd dat zelfs een vrij onbeduidend lijkend product als bundelbanden een verschil kan maken in het tegengaan van verspilling. 

De veranderende tijd van nu

In de tijd van nu zijn termen als ‘flexwerken’, ‘hybride werken’ en ‘co-werken’ niet meer weg te denken. Veel mensen verdienen hun geld niet meer vanachter dat ene bureau, in dat ene kantoor, op die ene plek. Er zit meer veelzijdigheid in. Helaas zijn ook de apocalyptische beelden van bijvoorbeeld de plastic soep in de oceaan te kenmerken aan deze tijd. Gelukkig worden vele mensen, overheden en bedrijven aangezet om het voortbestaan van de aarde veilig te stellen, onder andere door het tegengaan van verspilling. In eerste instantie vallen deze mondiale ontwikkelingen niet direct te linken aan het bundelen van relatief smalle goederen zoals kabels. Maar niets is minder waar. Deze veranderingen en ontwikkelingen sijpelen door tot in de kleinste details van bijvoorbeeld een kantoor of meterkast. In onze huidige tijd waarin steeds minder dingen zeker en standvastig zijn, komen situaties die een hoge mate van flexibiliteit vergen alsmaar meer voor. Voor bundelbanden betekent dit concreet dat zij niet permanent en op dezelfde specifieke plek hun taak uitvoeren. Met de herbruikbare kunststof bundelbanden speelt Mepac in op de bovengeschetste ontwikkelingen.

Herbruikbare bundelbanden, een waardig en welkom alternatief

De samenstelling van bundel bekabelingen moet vaak worden aangepast. Het ene snoertje wordt vervangen door een ander of er wordt een kabel aan de bundel toegevoegd of verwijderd. Voorheen moest er voor iedere aanpassing een nieuwe bundelband worden gebruikt. Dit geeft stof tot nadenken: het is namelijk moeilijk voor te stellen hoe oneindig veel kunststof bundelbanden eenmalig hun werk hebben gedaan voordat ze in de afvalbak belandden. Hoeveel plastic is hiervoor wel niet verspild? Gelukkig is dat met de nieuwe bundelbanden van Mepac verleden tijd. Door de openingsknop kunnen de bundelbanden namelijk herbruikt worden. Dit komt niet enkel de flexibiliteit van het bundelen ten goede. Het hergebruiken van de bundelbanden is ook een duurzame bezigheid omdat het verspilling tegen gaat. Een win-winsituatie dus. 

Deze duurzame herbruikbare kunststof bundelbanden van Mepac zijn in het zwart verkrijgbaar in vier maten:
200 × 7,5 mm
250 × 7,5 mm
280 × 7,5 mm
360 × 7,5 mm

Innovatie en topkwaliteit gaan hand in hand met Mepac en Maskate 

De herbruikbare bundelbanden van Mepac zijn niet de eerste producten waarmee het bedrijf naam maakt. Vanuit Soest bedient Mepac installateurs van een breed scala aan topkwaliteit installatietechnische producten zoals klembeugels, spijkerclips, bundelbanden en bijhorende producten. Hierbij staan veelzijdigheid, flexibiliteit en montagegemak hoog in het vaandel. Het merk Mepac maakt samen met Canalit onderdeel uit van Maskate B.V., specialist op het gebied van onder andere leiding- en aircokanalen, spijker- en plugclips, bundelbanden en klembeugels. Maskate B.V. maakt onderdeel uit van Klemko Techniek B.V. Deze BV opereert sinds 1946 en heeft met name op het gebied van innovatieve hoogwaardige elektrotechnische producten in de loop van tijd een gerenommeerde status op de Nederlandse markt verworven. Het motto van het overkoepelende bedrijf luidt: 

“De installateur sneller, efficiënter en slimmer te laten werken op een laagdrempelige manier.”

Dit motto ligt ook ten grondslag aan het nieuwste paradepaardje van Mepac: de herbruikbare bundelbanden. De herbruikbare openingsknop is een verademing op het gebied van bundelen. Dit is iets waar de installateur profijt van heeft. Wat een mooie bijkomstigheid is dat het ook nog eens op duurzame manier gebeurt. 

Nieuwsoverzicht