912 woorden
4 minuten leestijd

Voor elke klus de passende plug

Vanzelfsprekend onderscheidt elke plug in het uitgebreide Mepac assortiment zich door betrouwbaarheid en duurzaamheid. Elk daarvan is ontworpen voor een specifieke gebruikstoepassing. De vraag is natuurlijk welke plug je precies voor welke klus het beste kunt gebruiken. Voor het ophangen van een tamelijk zwaar schilderij aan een gipswand heb je een andere plug nodig dan bij het muurvast bevestigen van een kast aan een wand. Het is ondoenlijk om alle pluggen aan bod te laten komen. In dit artikel gaan we kort en krachtig in op de meest gebruikte en pluggen uit ons assortiment: isolatieplaat pluggen, universele pluggen, slagpluggen, gipsplaatpluggen, holle wand pluggen, klembeugel clip-on pluggen en kanaalslag pluggen. Zet je schrap voor een ‘mini-masterclass’ op het gebied van professionele pluggen.

Isolatieplaat plug: voorboren hoeft niet
Met de Mepac isolatieplaat plug is het bevestigen in harde isolatieplaten zoals PIR, PUR, piepschuim en polystyreen een fluitje van een cent. Deze solide isolatieplaat plug is onder meer ideaal om snel en goed elektrabuizen in parkeergarages te monteren. Maar het is ook de perfecte plug voor overeenkomstige toepassingen. Heel handig aan deze plug: je hoeft niet voor te boren. Je kunt hem direct handmatig of met je accuschroevendraaier inzetten. Dat scheelt je weer tijd. Dankzij de speciale schroefdraad van de plug ben je ervan verzekerd dat de plug nauwkeurig in de isolatieplaat snijdt en de bevestiging in één keer goed gaat. Want op dubbel werk zit je natuurlijk niet te wachten.
433311 (50 mm, wit, 100 stuks)

Universele plug: bijzonder veelzijdig
De Mepac universele pluggen, ook wel standaard pluggen genoemd, zijn in tal van situaties de meest geschikte plug. Je kunt hem gebruiken in diverse massieve materialen. Om er enkele te noemen: beton, metselwerk, gipsplaten en holle bouwmaterialen. Of je nu een licht tot middelzwaar schilderij of fotolijst aan een gipsplaten muur wilt hangen of een lichte houten kast aan een betonnen muur, met de solide universele Mepac pluggen zit je altijd goed. De weerhaken voorkomen meedraaien en met de diepe vertanding ben je verzekerd van een stevige verankering.
436311 (5mm, grijs, 100 stuks)
436312 (6mm, grijs, 100 stuks)
436313 (8mm, grijs, 100 stuks)
436314 (10mm, grijs, 100 stuks)
436315 (12mm, grijs, 100 stuks)
436316 (14mm, grijs, 100 stuks)

Slagplug schroef: klopt die naam wel?
Misschien denk je: ‘Hé de naam slagplug schroef ken ik niet, moet dat niet nagelplug of spijkerplug zijn?’ Je hebt helemaal gelijk. Alle drie namen worden gebruikt voor één en dezelfde plug. De Mepac slagplug schroef is speciaal ontworpen om snel en eenvoudig hout te bevestigen op harde ondergronden waaronder beton of steen. Monteren is kinderlijk eenvoudig. Je slaat de voorgemonteerde slagplug schroef met een hamer in het boorgat. Vervolgens pak je je (elektrische) schroevendraaier om de juiste ‘inschroefdiepte’ te kiezen.
434312 (6 mm, grijs, 100 stuks)

Gipsplaat plug: de vriend van elk gipsplaat
Het zal je niet verbazen: de Mepac M4-M6 gipsplaat plug is bij uitstek geschikt om makkelijk, snel en heel stevig lichte tot zware objecten te bevestigen in gepleisterde en ongepleisterde isolatieplaten van polystereen of polyrurethaan. Je wilt toepassingsvoorbeelden? Daar komen ze. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, lampen en kleine plankjes. De gipsplaat plug zet zich uit achter de plaat. Dit zorgt voor een sterke en veilige verankering. Je kunt deze gipsplaat spiraalplug heel makkelijk en nauwkeurig met de hand indraaien of met een accuschroevendraaier. Wat jij wilt. Heb je vaak haast en een hekel aan voorboren? Dat komt goed uit. Voorboren is namelijk niet nodig.
433320 (M4-M6, grijs, 100 stuks)

Hollewand plug: echt een buitenbeentje
Gezien de naam denk je misschien: niks bijzonders, gewoon een plug als alle andere pluggen maar dan om te gebruiken bij een hollewand. Het laatste klopt: de Mepac hollewandpluggen (diameter van 6, 8 of 10 mm) zijn speciaal geschikt om de meest uiteenlopende zaken waaronder lichte posterlijsten, middelzware planken of zware spiegels muurvast te bevestigen aan holle wanden die vaak dun en fragiel zijn. Tot zover niets bijzonders. Het bijzonder aan de Mepac hollewand pluggen is de afneembare kraag. Die voorkomt schade aan de wand en zorgt ervoor dat de plug niet door het boorgat valt. Om het helemaal bijzonder te maken: je kunt de Mepac hollewand plug ook gebruiken in massieve bouwmaterialen. De kraag kun je dan volledig in het gat drukken. Superhandig toch?
435312 (6 mm, grijs, 100 stuks)
435313 (8 mm, grijs, 100 stuks)
435314 (10mm, grijs, 100 stuks)

Klembeugel clip-on plug: als je van opschieten houdt
Wil je klembeugels voor buizen en kabels met een diameter tussen 16 en 25 mm snel, netjes en stevig bevestigen? Waarom zou je moeilijk doen? Dat is nergens voor nodig. Speel 100% op zeker. Kies gewoon voor de Mepac clip-on snelplug. Die heet niet voor niets snelplug. Want in ‘no-time’ bevestig je met deze stevige pluggen allerlei klembeugels voor kabels en leidingen aan muren en plafonds. Geen wonder dat deze plug één van de meest gebruikte plugs is in de elektrotechniek en installatietechniek.
416111 (6 mm, grijs, 100 stuks)

Kanaalslagplug schroef: extra stevig
Als je kabelkanalen of modulaire kasten in binneninstallaties gaat monteren moet je soms een beetje kracht zetten. De Mepac kanaalslagplug is daarop voorbereid. Hij is namelijk voorzien van een extra stevige en extra brede kraag gemaakt van duurzaam kunststof. Het voordeel hiervan voor jou? Ruw omgaan met deze plug raden we af maar je hoeft er ook weer niet heel voorzichtig mee om te gaan om breuk en dubbel werk te voorkomen. Deze plug is dan ook ideaal om snel ‘meters te maken’.
434350 (6mm, grijs, 100 stuks)
 

Nieuwsoverzicht