357 woorden
2 minuten leestijd

Minimaal afval, maximaal installatiegemak

In de wereld van vandaag is duurzaamheid geen trend meer, maar noodzaak. Mepac begrijpt dit als geen ander en biedt praktische oplossingen, die het werk van de installateur makkelijker maken én zorg dragen voor onze planeet. Met de nieuwste grootverpakkingen en herbruikbare bundelbanden zetten installateurs weer een stap in de richting van een duurzame toekomst.

Het Mepac-assortiment bevat nu grootverpakkingen voor de 16/19 mm spijkerclips, beschikbaar in zowel grijs als transparant en elk voorzien van 600 clips. De verpakkingen bestaan uit stevige kunststof emmers met een doorzichtig deksel, die niet alleen de gebruiksvriendelijk vergroten maar ook ideaal geschikt zijn voor hergebruik. Hierdoor komt aanzienlijk minder plastic op de afvalberg terecht. De emmers zijn perfect voor toepassingen in vochtige bouwomgevingen waar betrouwbaarheid en duurzaamheid essentieel zijn.

Mepac spijkerclip 16/19

De spijkerclips zijn speciaal ontworpen voor de bevestiging van buizen of kabels. Met een spijkerlengte van 40 mm, een spijkerdiameter van 2,5 mm en een thermisch verzinkte hardstalen veiligheidsnagel bieden de clips een solide oplossing voor alle bevestigingsbehoeften. Met de optie voor grijze of transparante spijkerclips biedt Mepac bovendien de flexibiliteit om de beste match voor elk project te maken.

Herbruikbare bundelbanden

Naast de grootverpakkingen, scoren ook de herbruikbare bundelbanden van Mepac hoge ogen binnen de duurzaam en circulair bouwen trends. De samenstelling van bundelbekabelingen moet immers vaak worden aangepast. Voorheen moest hiervoor steeds een nieuwe bundelband worden gebruikt, waardoor veel kunststof bundelbanden al na eenmalig gebruik in de afvalbak belandden. Omdat hierdoor veel plastic wordt verspild, komt Mepac nu met een herbruikbare bundelband inclusief speciale openingsknop. De innovatie komt niet alleen de flexibiliteit van het bundelen ten goede, maar gaat ook verspilling van goede materialen tegen. De herbruikbare en hersluitbare kunststof bundelbanden zijn verkrijgbaar in het zwart en in de afmetingen 200 × 7,5 mm, 250 × 7,5 mm, 280 × 7,5 mm en 360 × 7,5 mm.

Veelzijdig, flexibel en duurzaam

De herbruikbare bundelbanden van Mepac zijn niet de eerste producten waarmee het bedrijf naam maakt in de installatiebranche. Vanuit Soest bedient Mepac installateurs met een breed scala aan topkwaliteit installatietechnische producten, zoals klembeugels, spijkerclips, bundelbanden en bijhorende producten. Hierbij staan veelzijdigheid, flexibiliteit, montagegemak én duurzaamheid centraal.

Nieuwsoverzicht