173 woorden
1 minuut leestijd

UV-bestendige bundelbanden

Mepac introduceert extra UV-bestendige bundelbanden met een langere levensduur voor gebruik bij buiteninstallaties. Door de langere levensduur heeft de installateur bij buiteninstallaties, waar afbraak door UV-straling zeer hoog kan zijn, een onmisbare hulp bij het langdurig vastzetten van materialen. De bundelbanden zijn getest onder Noord-Europese weersomstandigheden en garanderen een technische levensduur van maar liefst 10 jaar: buiten geïnstalleerd.  

Roestvrij stalenlip
De nieuwe UV-versterkte bundelbanden zijn beschikbaar in vier verschillende maatvoeringen en bevatten een roestvrij stalenlip om een hoge trekkracht te waarborgen bij extreme weersomstandigheden en koude temperaturen. Om aan de eisen van buiteninstallaties te voldoen zijn de bundelbanden halogeenvrij, zelfdovend en hebben een temperatuurbereik van -40 graden C tot +85 graden.

Hersluitbare zakjes
Een groot voordeel van Mepac zijn de hersluitbare verpakkingen waarin de bundelbanden worden geleverd, waardoor ze eenvoudig te gebruiken en weer op te bergen zijn. Hierdoor komen er minder ongebruikte bundelbanden op de bouwvloer terecht en zijn er minder kosten op termijn. Ook worden de bundelbanden hierdoor extra beschermd tegen uitdroging waardoor ze langer hun flexibiliteit en kracht behouden.

Nieuwsarchief